#otoparkboyası #parkyeriboyası #sarıparkçizgisi #taşboyası #selülozikparkboyası #tretuvarboyası #kaldırımboyası
Park yeri çizgisi yol boyası sarı yol çizgisi otopark boyası selülozik tretuvar taş boyası sarı boya
➽ ► https://bit.ly/3y0upUz ABONE OLUN (Öğretmen ve Eğitim)
Merhaba; Aykut ilter ben, bana ulaşabilirsiniz +90 532 322 2351
🟡--► ▶️ ÖĞRETMENLER İÇİN İNDİRİMLİ ÜRÜNLER https://www.youtube.com/playlist?list=PLjFH4_-wyvy5hOIWoejcEQ2E-JDY5P9kW
20 lik yağlı boya rulosu
Çizgi genişliği 10-12 cm
Uygulama basınçlı yol çizgi makinesi ile yapılır.
Park yeri ölçüsü : 2,50 m X 5,00 m
Asfalt zeminler için klor kauçuk esaslı yol çizgi boyası kullanılır.
Beton-parke taşı vb. zeminler için akrilik esaslı yol çizgi boyası kullanılır.
Renk : Sarı,Beyaz
Paket İçeriği:
10 araçlık park yeri çizimi
2 adet yön oku
10 adet araç park yeri numaralandırılması
Yol Çizgi Boyaları
Tanım: Alkid reçine ve Nitroselüloz esaslı ,tek bileşenli hava kurumalı astar boyadır.
Özellikler ve Uygulanma Alanları: Her cins ahşap ve kaplamalı yüzeye uygulanabilir. Çabuk kurur, kolay zımparalanabilir. Ahşap malzemelerin gözeneklerini doldurarak son kat boya ve vernik uygulaması için düzgün ve pürüzsüz zemin oluşturur.
Yüzey Hazırlama ve Uygulama şekli: Uygulanacak yüzey kir ve yağdan arındırılmalıdır. Bozuk yüzeyler zımparalanmalı ve tozları uzaklaştırılmalı, hazırlanan karışım pistole ile 2-3 çapraz kat uygulanır katlar arası 5- 10 dk beklenir kuruduktan 2-4 saat sonra zımpara yapılır. 10°C nin altında uygulama yapmayınız.
İnceltme: Pistole uygulamalarında % 30 – 40 MOBEL SELÜLOZİK TİNER ile inceltilir.
Tüketim Miktarı: Yüzey durumuna bağlı olarak tek katta 8-10 m²/kg
Kuruma :(20°C,%65 Hr’de), Dokunma Kuruması: 10 – 15 dk, Zımpara süresi : 2 – 4 saat
Depolama ve Depolama şartları: Ağzı açılmamış ambalajında güneş ışığından uzak oda sıcaklığında 1 yıldır.
Ürün Adı Net Ağırlık
KARAYOLLARI SOĞUK YOL ÇİZGİ BOYASI BEYAZ 25 kg
SARI(RAL1028) 25 kg
SELÜLOZİK BOYALAR
Selülozik Boya Nedir, Nerelerde Kullanılır, Nasıl Uygulanır?
Selülozik boya nedir?
Selülozik boya, hava kurumalı, yüksek örtücülüğe sahip son kat boyasıdır. Parlak bir görünüm sağlamak için kullanılır. Uygulandığı yüzeyde canlılığını ve parlaklığını muhafaza eden, elastik ve sert bir yapıya sahip, fiziksel darbelere, çizilme ve aşınmaya karşı dayanıklı, yüksek kapatma gücüne sahip, çok çabuk kuruyan, parlak son kat boyadır. Sanayi tipi boyalardandır. Ham maddesi pamuk ve odundan elde edilen selülozun alkol ve asitlerle tepkimesinden oluşur. Bu tepkime sonucunda selülozik boya ve vernik üretilir.
Selülozik boya nerelerde kullanılır?
Selülozik esaslı boyalar, sentetik ve su bazlı boyalara göre inşaat alanında pek yaygın kullanılmamaktadır. Bunun nedeni içerdiği zararlı kimyasallar ve inceltilmesinde kullanılan tinerin selüloz esaslı olmasıdır. Selülozik boyalar genellikle metal ve ahşap yüzeylerde lake işlemi için kullanılır. Çözücü buharlaşması yolu ile çabuk kurudukları ve dayanıklı oldukları için özellikle tercih edilebilir.
Bileşimi gereği, insan sağlığına zararlı, etrafa çok koku yayan boya türüdür, bu nedenle iç mekanlarda kullanılması doğru olmaz. Bu boyalar, bina içlerinde hava kanallarını tıkarlar ve sağlığa zararlı olmaları nedeniyle yaşam alanlarında kullanılmazlar. Genellikle yapıda ahşap ve metal yüzeylerin boyanmasında kullanılırlar. Tüm boyama uygulamalarında olduğu gibi selülozik boyalarda da daha kaliteli bir boyama elde etmek için yüzey hazırlamanın önemi büyüktür. Öncelikle ilk astarın yapılması gerekmektedir. Astar, boyanacak yüzey ile son kat boya arasında köprü vazifesi gören, yüzey emiciliğini düşüren, son kat boyanın yüzeye daha güçlü yapışmasını sağlayan, şeffaf ya da renkli görünümde üretilen ürünlerdir. Metal yüzeylerde pek olmasa da ahşap yüzeylerin boyayı emme durumu işin maliyetini artırmaktadır. Hem sağlıklı bir boyama hem de maliyetin düşürülmesi için astar işleminin kesinlikle yapılması gerekir.
Selülozik boya nasıl uygulanır?
Selülozik boyalar genellikle pistole yani boya tabancası ile uygulanırlar. Bu boyadan İyi bir sonuç almak için fırça ve rulo kullanılmaması gerekir, çünkü bu aparatlar ile uygulama yapıldığında fırça rulo izleri kalır.
Ahşap ve MDF yüzeyde uygulama için pistole, yüzey durumuna uygun zımpara, koruyucu eldiven, gözlük, maske kullanımı da önemlidir. Uygulama yapılacak yüzeyin pürüzsüz olmasına da dikkat edilmelidir, bu nedenle selülozik astar uygulaması ve zımpara yapılması gerekir, zımpara tozları da iyice temizlenmelidir. Selülozik boyalar tiner ile inceltilen boya türlerindendir.
Metal yüzeylere selülozik boyanın uygulanması için metal yüzeyin üzerindeki tüm yağ, kira, gres ve pas uzaklaştırılmalıdır. Temiz yüzeye önce selülozik astar uygulaması, sonrasında da son kat uygulaması yapılır. Metal yüzeylere selülozik boya uygulamasında pistole ve daldırma yöntemleri kullanılabilir.
⭐ Video'yu beğenmeyi ve Abone olmayı unutmayın 👍 Zile basarak bildirimleri açabilirsiniz 🔔 ✩ KATIL'dan Ritim Karaoke Ekibine Destek Olun (Join this channel to enjoy privileges.) ✩ ╰┈➤ https://www.youtube.com/channel/UCqm-5vmc2L6oFZ1vo2Fz3JQ/join ✩ ORİJİNAL VERSİYONU 🢃 Linkten Dinleyip Canlı Enstrüman Çalıp Söyleyerek Çalışabilirsiniz. ⭐ 🎧 ╰┈➤ https://youtu.be/SSACHhKKIlk ✩ (MAKE A LIVE INSTRUMENT ACCOMPANIMENT ON RHYTHM IN EVERY TONE) ✩ Aykut ilter Ritim Karaoke Ekibini Sosyal Medya Kanallarından Takip Edebilirsiniz. ✩ İNSTAGRAM https://www.instagram.com/rhythmkaraoke/ ✩ TİK TOK https://www.tiktok.com/@rhythmkaraoke ✩ DAILYMOTION https://www.dailymotion.com/RhythmKaraoke ⭐ Kocamda Kocam - Romantik Erhan ✩ Ritim Karaoke (Kürdi Minör 9/8 Roman Beste Romantik Erhan) @RitimKaraoke Müzisyenlerin Buluşma Noktası.... ESER ADI : KOCAMDA KOCAM SÖZ GÜFTE : ROMANTİK ERHAN BESTE - MÜZİK: ROMANTİK ERHAN USÜL : 9/8 ROMAN MAKAM - DİZİ : KÜRDİ - Mİ...
Yorumlar
Yorum Gönder